Een inleiding tot videospellen met shooter-genres

Shooter games zijn een populair subgenre van shooter-videospellen, die gewoonlijk de ruimtelijke intelligentie, reflexen en schietvaardigheden van de spelers testen in zowel singleplayer- als multiplayer-omgevingen. Meestal is het de bedoeling om alle doelwitten in een zo kort mogelijke tijd uit te schakelen en tegelijkertijd je missie te voltooien. Meestal wordt dit doel gesteld in een omgeving met veel vernietigbare landschappen en andere gevaren die de speler moet overwinnen om het spel te winnen. Andere elementen die deel uitmaken van een shooter game zijn items/wapens, personages, kaarten, multiplayer opties, en nog veel meer. De meeste shooters zijn zo ontworpen dat ze zeer verslavend zijn, waarbij het uiteindelijke doel is om binnen een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk vijanden te doden.

shooter games

Moderne shooter games zijn erg populair onder online gamers, zelfs onder gamers die nog nooit een soort videospel hebben gespeeld. In dit soort spellen wordt het hoofdpersonage van een speler geplaatst in een interactief verhaal waarbij dat personage betrokken is. Typisch is dit hoofdpersonage aan de kant van het goede tegen een kwade organisatie. De verhaallijn kan gaan over een geheim agent of politieagent die probeert een terroristische groepering ervan te weerhouden een aanslag te plegen, een groentje in een FBI-laboratorium, een scherpschutter die op een schietbaan schiet, enz. De speler moet het toetsenbord en de muis gebruiken om het personage te bewegen en met de omgeving te interageren.

In de afgelopen jaren zijn shooter games van de pc naar draagbare apparaten, naar Nintendo-consoles, naar smartphones, naar sociale netwerksites, naar videospelletjesportals en ten slotte naar consoles die speciaal voor gezinnen zijn ontworpen, verhuisd. Ze zijn uitgegroeid tot een miljoenenindustrie, grotendeels dankzij het feit dat ze een grote verscheidenheid aan mensen uit alle lagen van de bevolking aanspreken. Als gevolg van de populariteit van dit subgenre van videospellen, zijn er letterlijk honderden gratis online shooters beschikbaar om te spelen! Deze games kunnen gespeeld worden door mensen van alle leeftijden, van kinderen in de basisschoolleeftijd tot studenten in de middelbare schoolleeftijd, en zelfs studenten in de middelbare schoolleeftijd!


Een inleiding tot videospellen met shooter-genres