Types van shooter games

shooter games

shooter games zijn een subset van actie video games, die vaak de geometrisch bewustzijn, timing en snelheid van de speler testen in single player of multi-player omgevingen. De basisprincipes van het ontwerp zijn hetzelfde, maar de presentatie is dat niet, en verschilt vaak afhankelijk van het type shooter game. Typisch vindt de actie plaats binnen een shooter-wereld, die kan worden bestuurd door de PC of een speler die in een derde-persoonsperspectief zit. De meeste shooters bieden een vorm van multiplayer mode, hoewel er veel spellen zijn die slechts een beperkt aantal spelers tegelijk kunnen spelen. Meestal is er een kaart met interessante punten, die door de pc wordt bestuurd, met als doel zoveel mogelijk doelwitten te doden met elk wapen dat de speler ter beschikking heeft.

shooter games zijn ook populair geworden bij computergebruikers, die ze gebruiken voor ontspanning en recreatie. Aangezien het genre van de videospelletjes aan populariteit wint, zijn meer mensen overgegaan tot het spelen van deze spelletjes, die alleen of met een groep vrienden kunnen worden gespeeld, zelfs in die mate dat hele teams aan hetzelfde spel deelnemen. Er zijn ontelbare voorbeelden van online shooter games, van tekstgebaseerde tot flash-based. Bordspellen gebaseerd op shooter games hebben ook aan populariteit gewonnen.

Sommige shooter games staan de speler toe gebruik te maken van een pistool of een ander handwapen, hoewel de meerderheid van de games in dit genre het gebruik van pistolen, explosieven, of andere melee wapens vereisen. In deze spellen is het doel alle doelwitten uit te schakelen, terwijl de protagonist (PC) van alle kanten wordt beschermd. Hoewel de protagonist in deze spellen ook de aarde van de ondergang kan redden, moet hij/zij eerst het level uitspelen en een andere actie uitvoeren voordat hij/zij dat kan doen. shooter spellen kunnen uitdagend en spannend zijn, en veel van deze spellen zijn bekend geworden om hun geluidseffecten en unieke visuele presentaties.


Types van shooter games